Stedentrip Malaga

Spanje is een uitstekend vakantieland, maar voor de ultieme zomervakantie of stedentrip is het zonnige Malaga de juiste plaats. In deze grote havenstad komt iedereen aan zijn trekken, van cultuurliefhebbers tot de vakantiegangers die graag willen winkelen. In de stad Malaga en omstreken zal je veel musea tegenkomen van Picasso, dit komt omdat deze grote kunstenaar geboren is in Malaga.Het geboortehuis van  Pablo Picasso kun je in Benalmadena (gemeente Malaga) gaan bezoeken.

Malaga is niet alleen de geboorteplaats van Picasso, ook van de bekende en zeer populaire acteur Antonio Banderas. Een stedentrip Malaga is meer dan de moeite waard! Het makkelijkst is om met het vliegtuig naar Malaga te gaan. Tip: boek je voordelige tickets op deze pagina.

Winkelen in Malaga, Spanje

Het centrum van de stad beschikt over een unieke combinatie tussen oud en nieuw.
Loop door de romantische, ouderwetse winkelstraten of laat je verrassen op de grote moderne boulevards. In de zomermaanden kan je zeer voordelig winkelen, aangezien de uitverkoop dan in volle gang is. Voor de rokers onder ons zijn de sigaretten voordeliger in Spanje dan in Nederland!
Het is ook erg leuk om één van de grote supermarkten te bezoeken, bijvoorbeeld de Carréfour of de Eroski.

Het bekendste Spaanse kledingmerk Zara heeft in elke grote stad een vestiging zitten, zo ook in Malaga. Ook hier zijn de prijzen voordeliger dan in Nederland! Een andere hippe winkel waar je zeker even naar binnen moet lopen is de Superskunk, koop hier de meest unieke en grappigste cadeautjes voor de thuisblijvers. Souvenirwinkels zijn er genoeg, een kaart naar huis sturen kan al voor ongeveer een euro (inclusief postzegel).

Eten en drinken in Malaga

In Malaga kan je uitmuntend eten en drinken in één van de vele tapasrestaurants of één van de Spaanse ketens. Lizarran is één van die ketens, hier kan je zelf je tapas uitkiezen en meenemen op een bord. Achteraf reken je de stokjes af die bij de gerechten zitten, een biertje kost hier maar zeventig eurocent. Je kan ook één van de bekendere Spaanse drankjes bestellen zoals Sangria of Tinto de Verano. Let wel op, de meeste restaurants openen pas rond de klok van acht uur. Dit is in verband met de temperatuur, die pas laat in de avond begint te dalen. De lunch is overigens de belangrijkste maaltijd van de dag in Spanje, in de avond worden een paar kleine hapjes genuttigd.

In Malaga kan je een hapje eten in het tapasbar Taberna Mitjana, dit is misschien wel de populairste tapasbar in de stad. Bestel voor twee euro de beste paella of kies voor de gefrituurde vis. Andere aanraders zijn de gevulde paprika, de Marokkaanse lamsspies en de aardappels met ali-oli. Hier kan je uitermate goed terecht voor de lunch of het avondeten en dat al voor nog geen tien euro per persoon.

Koffie is voor veel mensen een dagelijkse behoefte, ook in Malaga kan je daar prima voor terecht.
De bekende keten Costa heeft een vesting in de havenstad, maar er zijn ook vele goede, onbekende koffiezaken.