Stedentrip Londen

Waarom een stedentrip Londen?

stedentrip LondenLonden is een echte wereldstad en zeer populair om een stedentrip naartoe te maken. Het is de hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk en er wonen zo’n 8,7 miljoen mensen in de stad.

Met zoveel inwoners en toeristen is het ook niet gek dat Londen in totaal zes vliegvelden telt. De stad heeft enorm veel te bieden en dit begint natuurlijk al met de grote rode dubbeldekkers die aan de linkerkant van de weg rijden.

Naast de rode dubbeldekkers telt Londen een groot aantal musea, iconische gebouwen en mooie parken.

Reizen naar Londen

Je kan op verschillende manieren naar Londen reizen. Het makkelijkste is om het vliegtuig te pakken. Zoals gezegd heeft Londen een zestal vliegvelden waarop gevlogen kan worden. Het is zo’n uurtje vliegen vanaf Amsterdam waarbij het dus er eigenlijk op neerkomt dat je opstijgt en vervolgens de landing alweer ingezet wordt. Verder is het ook mogelijk om met de auto/bus of zelfs de trein naar Londen te reizen. Dit geeft wel meer reistijd dan met het vliegtuig.

Bezienswaardigheden Londen

Bij een wereldstad als Londen horen natuurlijk ook een hoop bezienswaardigheden. En dit is in Londen ook zeker het geval. Als je een weekend naar Londen gaat is de kans heel groot dat je niet alles gaat kunnen zien wat je van tevoren hebt ingepland. Hieronder vind je al een kleine greep uit de bezienswaardigheden van de stad.

De Big Ben

De Big Ben hoort zeker bij één van de meeste bekende klokken ter wereld. Het is de grote klok in de klokkentoren bij Palace of Westminster. Vaak wordt de hele klokkentoren als de Big Ben gezien, maar dit is dus onjuist. Als je de Big Ben gaat aanschouwen kan je dus ook gelijk een bezoek brengen aan de Palace of Westminster. Dit paleis is waar het Britse parlement overleg voert.

Tower of Londen & Tower Bridge

De Tower of Londen is een gebouwencomplex die in de loop der jaren meerdere functies heeft vervuld. Zo heeft het als koninklijk paleis, arsenaal, staatsgevangenis, museum, fort en munt gediend. Sinds 1988 staat de het complex op de UNESCO-werelderfgoedlijst en dient nu enkel nog als toeristische attractie. De Tower Bridge is een meer dan een eeuw oude brug die over de rivier de Theems loopt. In 1894 is de brug voltooid en deze dankt zijn naam aan de Tower of Londen. Het deel tussen de torens kan opgehaald worden, zodat de scheepvaart niet gestremd wordt.