Stedentrip Brussel

Waarom een stedentrip Brussel ?

Bij onze zuiderburen zijn er ook nog een aantal mooie steden te bezoeken waar Brussel er zeker een van is. De stad is enorm divers en je kan hier genieten van heerlijke Belgische biertjes, mooie gebouwen en pleinen, en diverse musea om te bezoeken. Verder is jezelf verplaatsen in Brussel ook goed geregeld met het openbaar vervoer. Zo kan je dus makkelijk van de ene bezienswaardigheid naar de andere verplaatsen.

Reizen naar Brussel

Zeker voor de mensen die in het zuiden van Nederland wonen is Brussel zeer goed te doen met de auto. Het is bijvoorbeeld vanuit iets meer dan een uur rijden naar Brussel. Ook met het openbaar is het zeer goed te doen. Zo ben je vanuit Amsterdam in zo’n twee uur in Brussel met de trein. Laat dus je auto lekker staan als je naar Brussel gaat en pak de trein. Zo kom je heerlijk ontspannen aan in Brussel en hoef je niet zelf achter het stuur te kruipen.

Bezienswaardigheden Brussel

Zoals gezegd is Brussel een enorm diverse stad met attractieparken, monumenten en musea. Hieronder gaan wij een aantal bezienswaardigheden uitlichten die zeker de moeite waard zijn om langs te gaan tijdens jouw bezoek aan Brussel.

Manneken Pis

Stedentrip BrusselManneken Pis is een standbeeld waar een plassende jongen op afgebeeld is. Het standbeeld is slechts 58 centimeter groot, maar het trekt enorm veel toeristen.

Als je op de hoek van de straat aankomt waar het mannetje staat zie je ook vaak veel toeristen eromheen staan die hier foto’s van aan het nemen zijn.

Door de jaren heen heeft het standbeeld al veel verschillende outfits aangepast gekregen voor diverse gelegenheden.

Al meer dan 700 kostuums heeft hij aangehad en deze zijn nu uitgestald in het Stedelijk Museum op de Grote Markt.

Atomium

Het Atomium is een stalen constructie welke de kristalstructuur van ijzer uitbeeldt, maar dan 165 miljard keer groter dan de daadwerkelijke grootte. Het bestaat uit negen bollen waarvan er vijf open zijn voor bezoekers. Het monument is gemaakt voor de Wereldtentoonstelling van 1958 en is hierna een trekpleister geworden voor toeristen.

Mini-Europe

Zoals wij in Nederland Madurodam hebben, hebben ze in Brussel Mini-Europe. Hier kunnen bezoekers een wandeling maken langs de miniatuurversies van gebouwen en monumenten in de landen van de Europese Unie. Het park trekt ongeveer 300.000 bezoekers per jaar en is dus zeker een leuk attractiepark om te bezoeken als je meer over alle landen in de EU te weten wil komen.